torstai 3. lokakuuta 2024

Ja taas lisää ostoksia (nyt saa riittää!)

Taas tuli ostoskeltua, damn...

No näin kovia sarjoja ei vaan voi jättää välistä, jos/kun ne kerran 'oli tarjolla'. Pitkään aikaan olen näitä katellut (siis kaupassa), joten oli jo korkea aika poimia nämä. Varsinkin kun Prismasta saa hyvää alennusta (-10%), josta toisen näistä ostin (pari päivää sitten).

The Sopranos (1999 - 2007): Hemmetin kova sarja! Nappulana tästä tykkäsin, ja tykkään vielä(kin) - ehkä jopa enemmän. Kauan aikaa olen halunnut uudestaan tämän nähdä, ja nyt tuli tilaisuus. Joten siihen (tilaisuuteen) tartuin.

Boardwalk Empire (2010–2014): Toinen kova sarja. Josta mulla ei ole khyllä mitään kokemusta(?)! No en, häpeäkseni - ole nähnyt yhtäkään jaksoa. Jotain pätkiä khyllä, mutta... No yksi syy on se, että haluan nähdä kaikki jaksot alusta loppuun. Ja en huomannut että tämä ehti jo alkaa, niin en halunnut 'väliin tippua'.
Sitten tuli tämmöinen hankinta tehtyä.


Jääpalakoneen avulla saatavillasi on aina jääpaloja ja juomasi pysyvät kylminä. Jääpalakone valmistaa 9 jääpalaa kerralla, joten jääpaloja ei tarvitse enää laittaa hyvissä ajoin pakastimeen pakastumaan. Tämä jääpalakone on kätevä ottaa mukaan myös esimerkiksi kesämökille tai asuntovaunuun, joissa on rajalliset pakastusmahdollisuudet.

Kaksi kokoa
Jääpalojen valmistus vie jääpalakoneelta 7–15 minuuttia jääpalojen koosta ja huoneen lämpötilasta riippuen. Vain nappia painamalla saat valittua jääpaloille sopivan koon kahdesta eri vaihtoehdosta ja saat sopivan kokoisia jääpaloja sekä kannuun että drinkkilasiin.

Helppo käyttää
Kaada jääpalakoneeseen vettä, käynnistä kone ja valitse sopiva jääpalojen koko vain painiketta painamalla. Kätevä kone sinulle, joka käytät jääpaloja säännöllisesti – ei enää jääpalamuottien ja -pussien täyttämistä ja pakastamista.

Tilavuus ja kätevät merkkivalot
Jääpalakoneessa on 1,8 litran vesisäiliö ja 0,8 litran astia valmiille jääpaloille. Kuusi merkkivaloa: päällä/pois päältä, pienet jääpalat, isot jääpalat, jääpala-astia on täynnä, lisää vettä ja puhdista kone.
Tätä(kin) olen jo pitkään katsellut. Ja kun 'sai riittää' (katselu), niin päätin hakea tämän pois pölyyntymästä. Ja varsin hienoksi kapistukseksi osottautui. Alussa tuntui, että jäiden tekoon menee ikuisuus. Mutta yht'äkkiä niitä oli jo liikaa. Niin, ei tohon säiliöön mahdottomuuksia mahdu. Heitin osan lavuaarista alas. Ensi kerralla sitten vähemmän "ainetta" (ihan vettä), nyt laitoin täyteen. Noh, sillä (täydellä) on hyvä aloittaa. 'Mielummin liikaa, kun liian vähän'. Pikkuhiljaa sitten löytää sen sopivan määrän.
Tässä (pizzassa) on yksi syy, miksi jääpalat valmistui 'niin nopeasti'. Noh, mun piti ensin kokeilla - että miten tämä toimii ja kauanko tällä kestää tehdä ne jäät. No sen verran tuntui kestävän, että jätin koneen päälle ja menin hakemaan lätyn. Joo tiedän, laitteita ei saisi jättää päälle kun lähtee pois kotoota. Kukapa ei välillä toisin tekisi(!)? Ja niin olisin muutenkin tehnyt, ensiksi piti kokeilla miten tämä tosiaan toimii - ja sitten aloittaa alusta, jättäen tämän pörisemään kun hakee ruokaa. Ja hyvin toimi, kun tuli kotiin lämpimän safkan kanssa - niin oli kasapäin jäitä valmiina. Ja khyllä pysyi juomat kylminä, ihan 'piri pintaan' kun laitoin näitä jääpaloja. Hyvä ostos, tai ainakin nyt olen sitä mieltä... :-)

Ei kommentteja: