sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Juustokakku valmis - oli maukas

Edellisessä blogauksessa blogasin tämän juustokakun reseptin, tässäpä se seisoo valmiina 😊

Ja täyty sanoa, että khyllä näyttää TODella herkulliselta 😍😎

Siinä se lepää kahvin kera TV:n äärellä, khyllä maistu 😋


Ei muuta kun seuraavaa kertaa kohti :) Oli khyllä sen verran hyvää, että enköhän piakkoin tee uuden =) Aika tuhtia vaan, eli yksi palakin täytti aika paljon. Eli, no toivottavasti ei tarvi roskiin heittää =/ Toki, voisihan sitä kavereita kutsua syömään :) Noh, katotaan saanko ahdettua ton alas...

Teinpä ekaa kertaa (juusto)kakun - resepti

Joo, teinpä sitten ekaa kertaa kakun - ja valitsin sen olevan juustokakku. Ihan hyvin se onnistu, yllätyin jopa vähäsen. Mutta mennään itse reseptiin ilman sen kummempia puheita, ettei kaikkea sontaa tarvitse lukea - jos/kun tämän kakun haluaa tehdä tämän reseptin (joka löytyy Kotikokki.fi -sivulta) mukaan.

Pohja:

200g Digestive keksejä

75g leivontamargariinia / voita

Täyte:

4 kpl liivatelehteä

300-400g maustamatonta tuorejuustoa (paras on Philadelphia)

1-1½ dl sokeria

3 tl vanilliinisokeria

2½ rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

2 rkl kiehuvaa vettä

Kuorrute:

2dl mango sosetta (pilttiä)

2 kpl liivatelehteä

2 rkl kiehuvaa vettä

Ohjeet:

-Murenna keksit muruiksi (älysin, että koneella on helpompi kun käsin) ja nypi rasva joukkoon.

-Laita leivinpaperi irtovuoan (n.25cm lev.) pohjalle ja levitä keksi/rasva seos vuoan pohjalle tasaisesti.

-Liota 4 kpl liivatetta kylmässä vedessä 5min.

-Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon.

-Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

-Sulata liivatteet kiehuvaan vesi tilkkaan. Lisää liivate juuston joukkoon sekoittaen.

-Lisää kermavaahto mukaan ja kääntele varovasti tasaiseksi seokseksi.

-Kaada täyte nopeasti pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään tunneiksi/yön yli.

Kuorrute:

-Laita 2kpl liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi.

-Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, sulata liivatteet veteen ja lisää piltti. Sekoita tasaiseksi.

-Kaada piltti seos kakun päälle ja nosta kylmään ainakin ½ tunniksi. Irroita vuoka varovasti kun kakku on jähmettynyt varmasti kokonaan.

Edit. Valmis juustokakku.


Siinäpä se oli, varsin maukas (juusto)kakku tuli =) Mutta, mennään siihen vielä erillisessä blogauksessa :)