Joo, teinpä sitten ekaa kertaa kakun - ja valitsin sen olevan
juustokakku. Ihan hyvin se onnistu, yllätyin jopa vähäsen. Mutta mennään itse reseptiin ilman sen kummempia puheita, ettei kaikkea sontaa tarvitse lukea - jos/kun tämän kakun haluaa tehdä tämän reseptin (
joka löytyy Kotikokki.fi -sivulta) mukaan.
Pohja:
200g Digestive keksejä
75g leivontamargariinia / voita
Täyte:
4 kpl liivatelehteä
300-400g maustamatonta tuorejuustoa (paras on Philadelphia)
1-1½ dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
2½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
Kuorrute:
2dl mango sosetta (pilttiä)
2 kpl liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Ohjeet:
-Murenna keksit muruiksi (älysin, että koneella on helpompi kun käsin) ja nypi rasva joukkoon.
-Laita leivinpaperi irtovuoan (n.25cm lev.) pohjalle ja levitä keksi/rasva seos vuoan pohjalle tasaisesti.
-Liota 4 kpl liivatetta kylmässä vedessä 5min.
-Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon.
-Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
-Sulata liivatteet kiehuvaan vesi tilkkaan. Lisää liivate juuston joukkoon sekoittaen.
-Lisää kermavaahto mukaan ja kääntele varovasti tasaiseksi seokseksi.
-Kaada täyte nopeasti pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään tunneiksi/yön yli.
Kuorrute:
-Laita 2kpl liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi.
-Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, sulata liivatteet veteen ja lisää piltti. Sekoita tasaiseksi.
-Kaada piltti seos kakun päälle ja nosta kylmään ainakin ½ tunniksi. Irroita vuoka varovasti kun kakku on jähmettynyt varmasti kokonaan.
Edit. Valmis juustokakku.
Siinäpä se oli, varsin maukas (juusto)kakku tuli =) Mutta, mennään siihen vielä erillisessä blogauksessa :)